2018 / Bands / Underholdning / Nikolaj og Piloterne

Nikolaj og Piloterne

Vi glæder os til at byde Nikolaj Christensen samt hans hold af garvede piloter og et ’greatest hits-sæt’ bestående af de største sange fra det omfangsrige katalog velkommen på Volden.

Ligefremme, iørefaldende, dansksprogede og delvist selvbiografiske sange med et strejf af melankoli og den gådefulde relation mellem mand og kvinde som et hovedtema.
Som det musikalske centrum var fra begyndelsen Nikolaj Christensens intenst-rustne røst.

Nikolaj Christensens debut Album “piloter” høstede anmelderroser, solgte i stakkevis og gjorde ham til et kendt og respekteret navn blandt både musiknørder og teenagefans – ikke mindst via sangen ’Ridderen af kærligheden’. I 1990 blev gennembruddet cementeret, da han fik prisen, som bedste nye navn ved Dansk Grammy.

I 1991 landede albummet ’Jimmy og Vicky’, der rummede ørehængeren ‘Kommer Nok Hjem’ Men efter en ny runde koncerter opløste Nikolaj Christensen bandet i sommeren 1992 og tog en pause, hvor han rejste og fandt ny inspiration.

Derefter fulgte en ny produktiv periode. I februar 1995 udkom albummet ’Hen over jorden’ og allerede i oktober 1996 fulgte ’Vi er på vej hen til et sted hvor blomsterne får lov til at blive nede i jorden og drømme’. Næste album ’Homeparty’ udkom i april 1999.

I marts 2000 samlede Nikolaj karrierens hidtil bedste sange på opsamlingsalbummet ’Sidder På En Raket’. På opsamlingen fandt man også det nye nummer ’Du Kan Svæve Rundt’, der blev et hit i egen ret. Med sine 20.000 solgte eksemplarer var opsamlingen et stærkt afsæt for omfattende turnévirksomhed med Piloterne, sideløbende med at Nikolaj Christensen skrev og indspillede to albums på to år: 'Solar Plexus’ fra 2001 og 'Lige På Kornet’ fra 2002. Nikolaj & Piloternes rolle som energisk liveband blev derefter dokumenteret på 'Live 2004'.
2006-albummet 'Selvantændt' blev skabt som soloalbum og sikrede Nikolaj Christensen en nominering til Danish Country Music Awards. Derefter kom igen to albums med Piloterne - 'MAND!' fra 2009 og 'Valby Town' fra efteråret 2010. Titlen på sidstnævnte refererede til Nikolajs mangeårige hjemby i udkanten af København, og albummet blev noget helt særligt for Nikolaj Christensen, fordi han for første gang producerede selv. Resultatet var et album med mange idéer og musikalske nuancer, men en fællesnævner i at rumme sange om, hvem vi er.

Efter ’Valby Town’ valgte Nikolaj Christensen på ny at holde en pause fra musikken. Helt som i begyndelsen af 1990’erne. Han ville prøve et andet liv og tog ud at blaffe, men musikken blev ved med at rumstere i baghovedet. I sommeren 2015 optrådte han i privat regi ved et bryllup. Brudeparret skulle danse brudevals til en af hans sange, og da han trådte ud i sommernatten bagefter, var ikke tvivl om, at han måtte tilbage til musikken.Musik I Klarup